Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@22:57:08 GMT

بازیهای کودکانه زیر سایه کرونا

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۸۶۳۶۶

بازیهای کودکانه زیر سایه کرونا

کودکی دوران کسب تجربه و بازی است اما در روزهای سرد کرونایی زمانی که خطر ویروس همه افراد را مجبور به قرنطینه خانگی کرده است کودکان نوپا و حتی بزرگتر در خانه های آپارتمانی چندان جایی برای کسب تجربه و بازی و سرگرمی ندارند.

این کودکان خلاق و کنجکاو که به برکت وجود این ویروس منحوس حتی از رفتن به خانه اقوام محروم هستند و کودک هم سن و سالی در اطراف خود نمی بینند، گاه رفتارشان  به دلیل در خانه ماندن چنان غیر قابل تحمل می شود که خود و اطرافیان را آزار می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمان کودکان با بازی در پارکها، کوچه و مهدهای کودک و یا با بچه های همسایه در خانه سپری می‌شد و علاوه بر رشد خلاقیتهایشان ساعاتی سرگرم و انرژی آنها تخلیه می شد اما در یکسال اخیر کرونا کودکان را از بسیاری بازیها و سرگرمیها محروم کرده و نگاه به تلویزیون و بازی با اسباب بازی‌ برای آنها تکراری شده است.

با نگاه به کودکان ۳و چهارساله به خوبی درمی یابی این کودکان به نوعی بازی با کودک همسن خود و یا بازی گروهی را  بلد  نبوده  که نتیجه همان قرنطینه در دوران کرونا است.

بازی مهمترین شکل فعالیت کودک و مناسب ترین راه برای بروز رشد استعداد و خلاقیت او به شمار می رود و  درکودک تحول به وجود می آوردو نقش مهمی در پرورش، رشد و خلاقیت کودک دارد اما محخروم ماندن کودک از بازی خارج از چهارچوب خانه می تواند آسیبهایی جدی بر روح و روان کودک وارد نماید که مهمترین آن پرخاشگری خواهد بود.

کودک امروز که در خانه های آپارتمانی محصور است دوست دارد ساعتی زیر نورخورشید در پارک ها بدود و بازی کند و با کوشش و فعالیت خود جوانه های خلاقیت،  خود باوری، اعتماد به نفس ، ابداع و تفکر در او رشد کنداما حصار خانه اگرچه امن ترین و دوست داشتنی ترین مکان برای کودک است در درازمدت برای کودک خسته کننده شده و او را عصبی می کند تا جایی که حتی بر تغذیه و سلامت او اثرمی گذارد.

به اعتقاد روانشناسان بازی موجب شکوفایی استعدادهای نهفته و بروز خلاقیت در کودکان می شود و بازی، در واقع، ماکت و بدل زندگی واقعی است در مقیاس کوچک است.

 یک روانشناس بروجردی گفت: بازی،  فعالیت جسمی یا ذهنی هدفدار است که به صورت فردی یا گروهی، انجام می شود و موجبات شادی و یا گاهی احساس شکست و نیز برآورده شدن نیازهای کودک و یا ناکامی او را فراهم می آوردو  صفات بارز کودکان از طریق بازی، مشخص می شود.

الهام صارمی افزود: کودکان در بازی بسیاری از ویژگیهای اخلاقی و رفتاری خود را از جمله تمایل به فرمان دادن یا فرمان بردن، گوشه گیربودن یا رفتارهای تهاجمی  یا  احساسات دوستانه یا خصمانه را از خود بروز می دهند و در بازی به دنبال امیال و آرزوهای خودهستند.

وی تاکید کرد:  هر نوع بازی چه بازی های پرتحرک و چه بازی های فکری- بهترین فعالیت طبیعی برای هر کودک است و  در جریان بازی، نیروهای روحی و جسمی کودک؛ یعنی دقت، حافظه، تخیل، نظم و ترتیب، چالاکی، مهارت، قدرت جسمانی رشد می یابند .

 صارمی افزود:  کودک با بازی کردن، موقعیتی را به دست می آورد تا احساسات و مشکلات خود را عرضه کند و به عبارت دیگر، ابراز وجود نماید اما در دوران کرونا  بسیاری از  عواطف و احساسات و خلاقیتهای کودکان در سایه بازی های تک نفره و تنها مغفول مانده و  پدران و مادران به دلیل فشارهای ناشی ازکرونا حوصله چندانی به بازی و توجه  در مراحل مختلف بازی، کودکان ندارند.

 وی اظهار داشت: والدین به یاد داشته باشند که باید به کودک امکاناتی بدهند که آزادانه و مبتکرانه فعالیت نماید تا استعدادهای نهفته اش به درستی شکوفا گردد. تنها در این صورت است که بازی می تواند باعث انگیزش، نشاط، فعالیت، ابتکار و خلاقیت در کودکان شود. . 

الهه صارمی افزود: کودکان از بدو تولد تا دو سالگی به طور مستقل بازی می کنند و این نوع بازی را بسیار دوست دارند و  رفتار تماشاگر/ او که  نوعی  بازیست  از حدود ۲ سالگی شروع می شود و می تواند تا مدتها ادامه یابد. در اینجا کودک بازی سایر کودکان را بدون مشارکت، تماشا می کند. این راهی برای مشاهده رویدادها و یادگیری از طریق مشاهده است.

وی گفت: بعد از بازی تماشاگر ،بازی  موازی از دو سالگی آغاز و تا مدتی طول می کشد. در این نوع بازی، دو یا چند کودک بدون اینکه با یکدیگر بازی کنند، در یک اتاق و در کنار هم مشغول بازی می شود. اگرچه بازی به تنهایی انجام می شود و به صورت گروهی نیست اما کودکان در واقع آینه یکدیگرند و در رفتارهایشان از هم تقلید می کنند.

صارمی افزود:  کودکان از سنین ۳ الی ۴ سال بازی مشارکتی را تجربه می کنندو برای رسیدن به یک هدف تلاش می کنند. در این نوع بازی کودکان با یکدیگر سخن می گویند و اجتماعی می شوند اما هر یک از آنها کار مربوط به خود را انجام می دهند. به این ترتیب دوست یابی و حفظ روابط دوستانه را  می آموزند.

وی با اشاره به اصل دیگری دربازی باعنوان بازی تعاونی گفت: دراین نوع بازی عموماً خردسالان چهار ساله و بیشتر مشارکت دارند و در واقع مجموعه ای آموخته های پیشین کودک است.  کودکان در این بازی می آموزند که اسباب بازی های خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و پایبند به قواعد بازی سازمان یافته باشند. در این مرحله کودکان دوستان واقعی پیدا می کنند و در سنین پیش از دبستان یا مهد کودک از بازی واقعا لذت می برند.

این روانشناس بروجردی تاکیدکرد:  درک نقش بازی در رشد و آموزش کودکان می تواند موجب نشاط، فعالیت، انگیزش، ابتکار و خلاقیت در کودکان شود.

مسوول مرکز  کانون پرورس فکری کودکان و نوجوانان بروجرد گفت: بازی، در رشد عاطفی، اجتماعی، ذهنی، و مراحل پیشرفت بازی درکودکان نقش مثبتی ایفا می‌کند و نیاز به تعامل، یادگیری، برتری جویی و بروز احساسات و عواطف، ترس و تردیدها و برونگری را در کودک ارتقاء می‌دهد.
فاطمه عمادی پور با اشاره به عضویت چهار هزار نفر از کودکان و نوجوانان بروجرد در این کانون افزود: بازی، رشد اجتماعی کودکان را تسریع می کند و موجب شکوفایی استعدادهای نهفته و بروز خلاقیت، همکاری، همدلی و مشارکت و ارتباط کودک با محیط بیرون، می‌گردد.

وی افزود: کودک دربازی  شکست و پیروزی را در حد خود بطور واقعی تجربه می کند و به دلیل تحرک و جنب و جوش در   رشد جسمی کودک موثر بوده و باعث هماهنگی دستگاه‌ها و اعضای بدن و تقویت حواس کودک و توانمندی فکری و بدنی او می‌شود.
وی اظهار داشت: هرساله کودکان فراوانی از فعالیتهای کانون در جهت رشد ذخنی جسمی و اجتماعی بهره می بردند اما کرونا و قرنطینه خانگی موجب شده تا این قشر از بسیاری حداقل های بازی محروم شوند.

وی از والدین خواست بازیهای فکری را به کودکان آمو زش دهند زیرا در نقش مهمی در رشد جسمی و فکری ، زبان و رشد هوشی و تفکر کودک دارد و باید در دوران کرونا با استفاده از ابزارهای مورد نظر، اسباب‌بازی، داستان، فیلم، کارتون، عکس به ارتقاء رشد فکری او کمک کنند .
یک کارشناس امورتربیتی آموزش و پرورش بروجرد گفت: با بررسی مراحل رشد کودک می‌توان متناسب با سن کودک بازی‌هایی برای آنها طراحی کرد که با اجرای آن، کودکان از توانایی‌های مناسبی برخوردار ‌شوند.

  محمد کاوند افزود: اثرات روحی و روانی کرونا در دوران پساکرونا بیشتر بروز می کند و اکنون به دلیل تعطیلی مدارس،باشگاههای ورزشی،مهدهای کودک همه کودکان حتبیی نوجوانان و جوانان با فشارهی مضاعف ناشی از خانه نشینی مواجه هستند.

وی تاکید کرد: بازی هایی که با فعالیت توأم هستند در جهت تکامل و رشد عضلانی کودک و ورزش دادن قسمت های مختلف بدن، مانند توپ بازی از اهمیت و ارزش زیادی برخوردارند و علاوه بر تخلیه  انرژی اضافی کودک ، عضلات و استخوان های او را تقویت می کند.

وی ادامه داد: امروزه حتی آموزش های درسی را از طریق بازی به کودکان می آموزند. به عبارتی، در کنار آموزش های مستقیم، کودک از طریق بازی با انواع مختلف اسباب بازی، موفق به آموزش و شناخت رنگ ها، شکل ها، اندازه ها، اجناس و اشیا ء و اهمیت آنها می شود.

کاوند افزود: والدین باید در دوران کرونا بیش ازهرزمان دیگر  به بازی بچه ها اهمیت دهند و توجه داشته باشند که  تمام زندگی کودک در بازی شکل واقعی به خود می پذیرد و  کودک از طریق بازی مهارت های شخصی، اجتماعی، اقتصادی را کسب و تجربه می نماید.

برچسب‌ها بروجرد کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان فاصله گذاری اجتماعی لرستان پروندهٔ خبری مدیریت استانی کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بروجرد کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان فاصله گذاری اجتماعی بروجرد کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان فاصله گذاری اجتماعی لرستان اخبار کنکور دوران کرونا طریق بازی نوع بازی اسباب بازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۸۶۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناپدید شدن بیش از ۵۰ هزار کودک پناهجو ظرف ۳ سال در اروپا

بنابر گزارش منتشر شده در رسانه‌های بلژیک بیش از ۵۰ هزار کودک بی‌سرپرست که در ۳ سال گذشته به اروپا مهاجرت کرده‌اند، ناپدید شده‌اند.

به گزارش مشرق، سه رسانه‌ بلژیکی در پی انجام مطالعاتی در این باره اعلام کردند از ۵۱ هزار و ۴۳۳ کودک مهاجر که بدون بستگان خود بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ به اروپا رفته‌اند، خبری نیست.

تخمین زده می‌شود که این کودکان ممکن است به دست گروه‌های جنایت سازمان یافته افتاده یا مجبور به کار شده باشند.

بیشترین تعداد کودکان بی سرپرست گمشده در ایتالیا با ۲۲ هزار و ۸۹۹ نفر ثبت شده است.

اتریش نیز با ۲۰ هزار و ۷۷ نفر و بلژیک نیز با ۲ هزار و ۲۴۱ کودک ناپدید شده در رده‌های بعدی قرار دارند.

با این حال تخمین زده می‌شود که تعداد واقعی، بسیار بیشتر باشد زیرا ۱۳ کشور از ۳۲ کشور اطلاعاتی را در محدوده تحقیق ارائه نکرده‌اند.

به گزارش آناتولی، «آخی لیون»، دبیرکل فدراسیون کودکان گمشده در اروپا، یک سازمان غیردولتی مستقر در بلژیک که در ۲۷ کشور اروپایی در مورد کودکان گم شده فعالیت می‌کند، تأکید کرد این ارقام نگران کننده است و گفت: افزایش تعداد گزارش‌های مربوط به ناپدید شدن «خردسالانِ بدون همراه» بسیار نگران کننده است.

دیگر خبرها

  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • ناپدید شدن بیش از ۵۰ هزار کودک پناهجو ظرف ۳ سال در اروپا
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق
  • ۷ نکته مهم برای آرام کردن کودکی که عصبانی و پرخاشگر است
  • برنامه کودکی نداریم که درباره «جیغ و دست و هورایش» صحبت کنیم
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • شروع مسیری هیجان‌انگیز با مهدکودک
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد